Att komma högt upp

Placera sig högt i SERPen, resultatlistan efter en sökning i en sökmotor, är något som många strävar efter för sin hemsida.
En del ord är lättare att komma högt på som; gjutjärn, sökordsanalys och pneumokockvaccinering. Mycket naturligtvis beroende på att konkurrensen inte är så svår på just de orden. Det kan förvisso finnas en hel del sidor som innehåller orden, men om konkurrensen är begränsad och man gör en grundläggande on page optimering går det i allmänhet bra.
Värre är att placera sig högt upp på ord som; psykoterapi, takkupa och andrahandsuthyrning. Konkurrensen om orden är hårdare. Ibland räcker då inte on page optimeringen till, eller den kan av vissa skäl inte utföras. Det andra steget får då ta vid, off page optimering.
Den optimeringen innebär att skaffa en antal länkar av varierande kvalitet och antal från andra webbplatser. En del kan komma från länkkataloger, andra från artikelsidor och några kan vara köpta länkar. Köpta länkar är dock föremål för granskning av Google så de är nog lämpligast att undvika i alltför stor skala.

Andra | Naturliga inlänkar | Optimering |

Comments are closed.