Passning

Passning ett tvetydigt ord. Ibland kan det innebära att något skall passa ihop. I ett annat fall att det är något som skall passas, från att koka över om vi pratar om en potatiskastrull. Det kan också vara en mer handgriplig passning som exempelvis barnpassning. Det sistnämnda ställer stora krav på den som skall passa barnet. Det behöver vara en ansvarsfull person som verkligen ser till att barnet inte far illa eller hittar på saker som inte skall göras. Som att kladda på väggarna med en färgpenna etc. Ett antal personer, företrädelsevis flickor erbjuder olika former av barnpassning. En som kan vara lämplig är den här som erbjuder sina tjänster som barnvakt. Det finns också en del tekniska hjälpmedel att använda vid barnpassning, ett är en sk babyvakt som helt enkelt är en trådlös sändare. Man placerar en enhet där barnet finns och en där man själv är. Om barnet börjar vakna och börjar skrika hör man det direkt.

Comments are closed.