Om lån

Den sk snabblånemarknaden fortsätter att växa trots en del försök från en del politiker att begränsa den. Samtidigt är frågan om det verkligen är politikers sak att lägga sig i folks privat ekonomi med aktiv styrning på det sättet. De flesta människor som lånar snabba pengar är läskunniga om inte annat kan man få lite hjälp här mot dyslexi. Men om vi nu förutsätter att alla kan läsa och inte lider av lässvårigheter i allmänhet så ger de där lånesidorna fullständig information om villkor so vad det kostar och när lånet skall betala tillbaka. Att man kan få lån med betalningsanmärkningar bör väl kanske ge en liten eftertanke för de som skall låna pengar. En eftertanke att de kan vara så att villkoren är lite tuffare om man inte betraktas som kreditvärdig. Men möjligheten finns ju trots allt att låna pengar och läser man bara igenom villkoren lär inte återbetalningen komma som någon större överraskning.

Annat |  Pengar och säkerhet |

Comments are closed.