Tak

Tak en del av huset man inte funderar så mycket på till vardags. När taket fungerar vill säga. Tak som inte fungerar brukar däremot ställa till en del problem. Läckande tak är lömska. Om de läcker rakt in i huset märks det rätt omgående. Värre är om det under yttertaket finns ett undertak där vattnet samlas. Läckan kan då ta rätt lång tid före den uppmärksammas, med stora och dyra renoveringskostnader som följd. För att göra en takrenovering krävs i många fall en takläggare. Valet av tak är också något man bör fundera över. En tak som fungerar är ett sk sbstak, även kallat papptak. Nu är det inte vilket papper som helst utan ett behandlat med asfalt för att ge skydd mot väder och vind. Ett tegeltak, som på bilden ovan, är också ett bra alternativ. Andra sorters takbeklädnad finns här på takpannor.

Och med den svenska sommaren får man verkligen fundera på det här med läckande tak.

Comments are closed.