Höstlikt

vädret har inte riktigt bestämt sig om det skall vara sommar eller höst. Klart är i alla fall att hösten är på väg till oss. Frågan är bara när. Och med höst så dyker de där friluftsmänniskorna upp som de kallar sig för. Egentligen är de bara ute efter att skaffa kött till frysboxen och få nöjet att skjuta djur. Men det låter väl bättre bär man är jägare att kalla sig friluftsmänniska eller viltvårdare. Det sistnämnda har en klang av omsorg omkring sig. Och som vanligt lär väl de skjuta någon av sina egna trots att de med sina jaktkläder bör vara synliga som människor och inte som djur. Men någon jägare brukar gå varje år.  Engelsmän däremot burkar ha lite bättre stil på sina kläder när de är ute och jagar. Där är det nästan kostymer med flugor de är uppklädda i. Eller i alla fall adeln som man ser i filmer. Hur det ser ut på riktigt är däremot inte riktigt klart.

 

Comments are closed.