Ta rätt på

Att ta rätt på någons inkomst brukar ske när man först är intresserar av hur mycket folk tjänar. Tidningar, framför allt kvällstidningar, har varje gång deklarationerna blivit offentliga långa listor på hur mycket olika framträdande personer tjänar. Även mindre lokaltidningar som Ystad Allehanda brukar publicera uppgifter över vilka som tjänar mest på olika orter inom tidningsspridningsområde.
Intressant information eller inte, ja det är upp till läsaren att avgöra. Men visst är det lite intressant att se vad en del grannar har för lön.
Andra som har intresse att se vilken inkomst folk har är de som lånar ut pengar eller de som säljer varor på någon form av kredit.  Nu brukar kanske mer fokus ligga där på att se om personen man skall göra affär med har någon form av betalningsanmärkning före tjänsten eller varan levereras på kredit.  Det ena syftet är av ren nyfikenhet, det andra för att undvika en kreditförlust.

Comments are closed.